Stalne inovacije

Naš zadatak je da kod dece razvijamo sposobnost izražavanja svojih mogućnosti i talenata i time doprinesemo razvoju samopouzdanja kod deteta.

Istražujemo kroz igru

Program kod dece podstiče želju za istraživanjem i oblikovanjem novih saznanja, kanališe njihovu prirodnu radoznalost, poboljšava govor i komunikacione veštine, i razvija sposobnost rešavanja problema kroz sopstvenu aktivnost kao i kroz interakciju sa vršnjacima i odraslima.

Rastemo dok učimo

Učimo da slavimo raznolikost u duhu razumevanja i tolerancije i razvijamo pozitivan odnos i svesnost prema drugim ljudima.

Spremno dočekujemo budućnost

Decu učimo vrednostima i odgovornošću kako bi postali aktivni učesnici u zajednici, nečemu što je neophodno u modernom svetu.

Zašto Vrtić Magnolija?

Program vrtića Magnolija je jedinstven i dinamičan. Mališani u našem vrtiću se kreću kroz različite centre interesovanja, istražujući svoje okruženje i otkrivajući svoje talente. Program Vrtića Magnolija podstiče rast i razvoj mališana u svim razvojnim oblastima:

Senzo-motorni – razvoj fine i krupne motorike i koordinacije
Saznajno-kognitivni – podsticanje učenja i ovladavanja veštinama
Socio-emocionalni – interakcija sa okolinom, vršnjacima i vaspitačima
Govoru i komunikaciji – poboljšavanje govornih mogućnosti i komunikacijskih veština.

Svaku priliku koristimo da kod mališana podstaknemo, razvijemo i negujemo ljubav i bliskost sa prirodom koja ih okružuje. Mi u trčanju za leptirima na livadi, sakupljanju biljaka za herbarijum, buba i insekata za bubarijum, dodirivanju i istraživanju biljnog i životinjskog sveta, vidimo benefit za odrastanje deteta. Naizgled besciljna šetanja prirodom, skretanje sa utabanih puteljaka, skakanje po baricama, za decu predstavljaju pustolovine koje se pamte čitav život. Mi sa decom uživamo u bacanju kamenčića po površini bare, reke, potoka, pokušavajući da napravimo što veći broj „žabica“, traženje deteline sa četiri lista i čari ove igre, kod nas traju satima.

Našim drugarima u vrtiću pomažemo da uče putem pokušaja i pogreški, da se posvete stvarima koje vole, u kojima uživaju i pronalaze zadovoljstvo. Zajedničkim snagama stvaramo podsticajno okruženje za učenje i napredovanje. 

Kada dođe do neslaganja sa svojim drugarom, drugaricom, verujemo da svako dete poseduje potencijal da sam reši nastali problemčić. Trudimo se da budemo dovoljno „daleko“ od mališana koji grade osećaj nezavisnosti, samopoštovanja i samopouzdanja, ali i dovoljno „blizu“, kako bismo im pritekli u pomoć i pružili savet za uspešno prevazilaženje problema, na način da svaka strana oseti zadovoljstvo preskočenom preprekom.

U našoj pedagogiji nema mesta za kritikovanje i poređenje dece. Za nas je svako dete jedinstveno i posebno, drugačije od onog „drugog“, sa svojim specifičnim potrebama i motivima. U našem vrtiću deca slobodno izražavaju svoje emocije. Kada im se plače ona plaču, kada su radosna i srećna, zajedno sa njima uživamo u tim trenucima, kada su uplašena, znaju da u nama imaju prijatelja. 

Mali Magnolijanci, svoje želje iskazuju na slobodan način, znajući da im se niko neće podsmevati jer zajedno sa našom decom kreiramo svet u kome ljudi ukazuju jedni drugima poštovanje, podršku i pažnju. Mi želimo empatično dete, spremno i sposobno da shvati, razume i pomogne drugima u nevolji.

Mi u Vrtiću „Magnolija“, verujemo u dečju prirodu i potencijale, ohrabrujemo svako dete da veruje u svoje snove, da istraje u svojim pokušajima da dođe do zacrtanog cilja i da u svakom „neuspehu“ vidi deo svoje pobede.

 

Naš cilj je da stvorimo okruženje u kojem se svako dete razvija

Bajkovite jaslice, vrtić i predškolsko