Eko-botanički centar
1-7
uzrast
12-15 broj

Savremeni način života i okrenutost tehnologiji doveli su do sve većeg udaljavanja čoveka od prirode iz koje je potekao… Drevna legenda plemena Magnolijanci priča o tome kako je Tarzanu oduzet tablet kad je bio mali, ali drugi put o tome. U misiji vrtića Magnolija da približi decu prirodi i ojača njihovu vezu sa prirodnom sredinom koja nas okružuje, stvorili smo Eko-botanički centar.

To je centar prirode, života i ljubavi pre svega prema biljkama i životinjama. Deca imaju priliku da svakoga dana učestvuju u negovanju biljaka i životinja i na taj način gaje brižan odnos prema drugim živim bićima. Uz pomoć vaspitača, deca prate rast i razvoj guštera, kornjača i ribica u akvarijumu. Zajedno sadimo, zalivam0 i negujemo naše biljke u zimskoj bašti, hranimo naše životinje i čistimo prostor u kojem žive, pevamo im i radujemo se svakom danu provedenim sa njima. A kada dođe proleće, centar i dvorište obogaćujemo različitim vrstama bilja čiji rast deca pažljivo prate.

 

Eko-botanički centar nalazi se u glavnom holu vrtića Magnolija i svakodnevno je dostupan deci svih uzrasta.

Eko-botanički centar je pažljivo osmišljen prostor sa nekoliko kutaka:

- Akvarijum  sa raznovrsnim ribicama, po preporuci Male sirene
- Terarijum u kojem živi kornjača Donatelo
- Terarijum u vlasništvu guštera Pere
- Terarijum sa biljkama i kaktusima
- Zimska bašta sa velikim brojem biljaka koje rastu u zimskom periodu

Verujemo da direktnim uključivanjem dece u aktivnosti eko-botaničkog centra deca uče da prate i beleže razvoj života koji ih okružuje.

 

 

Ko su Mogli, Bagira i Šir Kan?