Gimnastičko-atletski centar
3-7
uzrast
12-15 broj

Ovo je Magnolijaaaaa! Drevni poklič plemena Magnolijanci i kredo koji se nastavlja u našem vrtiću.

Sa ponosom predstavljamo naš centar za fizičko vaspitanje. Cilj ovog centra je fizički razvoj svakog deteta. Verujemo da učestvovanje u raznim sportovima i ostalim vidovima fizičke aktivnosti može imati mnoge pogodnosti za mališane. Sport pruža mogućnosti deci da povećaju fizičku snagu i unaprede svoje društvene veštine. Pored toga sport utiče na razvoj mentalnih sposobnosti svakog deteta.

U našem vrtiću deca imaju prilike da se svaki dan bave određenom vrstom sporta u saradnji sa našim vaspitačima a dva puta nedeljno idu u sportski centar gde se održavaju časovi gimnastike i atletike za mališane. Verujemo da su gimnastika i atletika sportovi koji najviše unapređuju ritmiku i motoriku kod dece i pripremaju ih za izbor svakog sporta u budućnosti.

Sportska sala vrtića Magnolija nalazi se u našem objektu na Vračaru i pažljivo je osmišljena da pomogne svakom detetu pri fizičkom razvoju. Dostupna je na korišćenje svakog dana.

Časovi fizičkog vaspitanja spadaju u redovne i posebne programe vrtića Magnolija. Program je struktuiran kako bi svako dete zavolelo sport koji mu odgovara, sa najvećim osvrtom prema gimnastici i atletici. Deca na ovaj način stiču osnovna znanja iz motorike i ritmike i postaju sposobna da se u budućnosti bave bilo kojim sportom.

Gde su osnovane prve Olimpijske igre?