Likovno-muzički centar
2-7
uzrast
12-15 broj

Vincent van Gogh, Paja Jovanović, Beyonce, Merima Njegomir ne bi bili to što jesu da nije znanja iz umetnosti mističnog plemena Magnolijanci! Generacijama se to znanje prenosi među poglavicama i sada, po prvi put u istoriji, rešeni smo da to znanje podelimo sa decom u našem vrtiću.

Likovno-muzički centar Vrtića Magnolija je mesto gde deca stvaraju umetnička dela.

Negovanje i razvijanje likovnog izražavanja kod dece predškolskog uzrasta nam je od velikog značaja. Kako bi deca slobodno ispoljila kreativnost, u centru su im dostupni različiti materijali i podloge, sa kojima crtaju, boje, vajaju i modeluju. U okviru likovno-muzičkog centra, a i na svim vidljivim mestima, napravili smo izložene prostore kako bi deca mogla da prisustvuju stvaranju novih umetnika a usput i dožive svet iz ugla svojih vršnjaka.

Pored likovnog stvaralaštva, u centru deca imaju prilike da budu učesnici “Muzičkog teatra” vrtića Magnolija. Cilj ove radionice je da uz pokret, sviranje i pevanje deca nauče nove pesme, smišljaju svoje, da zavole muziku, ritam, lakše savladaju govor, upoznaju različite muzičke instrumente i upoznaju različite muzičke pravce. Muzika ima ogroman značaj za razvoj svakog deteta tako što utiče na stvaranje pozitivnih emocija, razvija sposobnost zapažanja i spaja stečena znanja iz više oblasti.

Likovno stvaralaštvo i muziku povezujemo izradom muzičkih instrumenata od prirodnih i recikliranih materijala.

 

 

Likovno-muzički centar namenjen je deci vrtićkog uzrasta u okviru redovnih i posebnih aktivnosti. Centar se koristi za unapređenje umetničkog izražavanja kod dece.

Likovno-muzički centar je prostor u Vrtiću Magnolija u kojem se deca umetnički izražavaju. Uz vaspitače i stručne saradnike deca imaju prilike da se upoznaju sa različitim tehnikama u slikanju i crtanju, otkriju različite muzičke pravce i nauče da sviraju na različitim instrumentima.

U okviru centra nalaze se različiti materijali za slikanje koji su deci uvek na raspolaganju a "Muzički teatar" se održava 1-2 puta nedeljno.

Da znate šta je Mona Liza i Do,Re,Mi,Fa,Sol,La,Si,Do.