Naučno-istraživački centar
2-7
uzrast
12-15 broj

Dobrodošli u istraživački centar Vrtića Magnolija! Stavite zaštitne naočare i navucite rukavice. Verujemo da naučne aktivnosti trebaju da budu sastavni deo obrazovanja kod dece još od malih nogu. Vaspitači koriste zabavne aktivnosti iz oblasti nauke kako bi ohrabrili znatiželju kod dece i usmerili njihovo učenje.

Aktivnosti naučno-istraživačkog centra su razvijene u skladu sa situacijama sa kojima se deca suočavaju u svakodnevnom životu. To su teme koje pokrivaju znanje o živim i neživim stvarima, pet čula, promene vremena, godišnja doba itd. Kroz dobru zabavu i dinamično okruženje, vaspitači sa decom sprovode aktivnosti kako bi kasnije diskutovali sa decom i upoznali ih sa osnovnim naučnim metodama. Ovakva vrsta aktivnosti daje deci više prostora za eksperimentisanje, posmatranje i istraživanje. Uključivanje dece u naučne aktivnosti je odličan način da se deca zabave ali i zapamte lekcije iz nauke.

U sklopu naučno-istraživačkog centra se nalazi i hemijski centar u kojem deca zajedno sa vaspitačima prave zabavne oglede i eksperimente i na taj način dodatno razvijaju interesovanje iz oblasti nauke.

Naučno-istraživački centar služi za razvoj interesovanja kod dece za prirodne nauke. Sastavni je deo Vrtića Magnolija i koriste ga deca uzrasta od 2-7 godina. Aktivnosti u centru su u sastavu redovnih i posebnih programa vrtića.

Prostorije naučno-istraživačkog centra su prilagođene tako da deca imaju izbor kojom naukom žele da se bave svakog dana. Bilo da je u pitanju fizika, hemija, geografija, biologija ili matematika u ovom centru imamo materijale za svačiji ukus.

Ko je Nikola Tesla?